2010. április 12., hétfő

Lopják a mintáimat !!!! Robar mi idea !!!!

Estamos muy felices y muy respetado por lo menos un mínimo se les pide a todos, no para robar mis ideas !!!!!!

Egyszerűen nem értem az emberek felfogását.
Tudom hogy szoktam csinálni olyan ékszereket, amelyeknek bizonyos részeit már más is megcsinált... azt is max fotóról..
De miért van az, hogy kitalálok valamit és aztán jön egy illető akinek annyira megtetszik hogy nem áll meg ott hogy megcsinálja, hanem még egy mintát is gyárt hozzá és azt közzé teszi valahol, hogy bárki megcsinálhassa, és mindezt A MEGKÉRDEZÉSEM NÉLKÜL!!!!!

Ezek után minden ékszerem képéhez írjam oda minden nyelven, hogy saját ötlet és ugyan szoruljon már bele annyi tisztelet az emberekbe, hogy lépésről-lépésre ne tegye közszemlére, hogy nyugodtan bárki megcsinálhatja.

Senki egy emailt nem írt nekem hogy felhasználhatja-e !!!

És akkor miért van az, hogy a mintát legalább ötvenen megköszönték, de ugyan arra már nem tudják venni a fáradságot -ha már annyira tetszik nekik-, hogy a blogomon írjanak egy kommentet.........
Merthogy igen érkezett néhány, de korántsem annyi mint annak aki lop kérdezés nélkül, és valószínű hogy ez az én érdemem lenne..........

Ha jól látom az illető mil..delicias néven fut....

És akkor most az lesz, hogy ha majd én meg merem csinálni a saját mintámat, majd rám fogják hogy én másolok és hogy nem vagyok egyedi?????
Vagy én gondolom félre és legyintenem kéne, hiszen semmi közöm nincs ahhoz hogy az én ötletemből kik járnak majd jól??? Hogy van ez? Nagyon fel vagyok háborodva és nagyon pofátlannak találom ezt a viselkedést..... sajnálom hogy ilyen kicsinyes emberek mások árnyékában akarnak nagynak tűnni, merthogy egyedül nem megy nekik!!

Persze lehetne azt is mondani hogy ugyan csak egy golyóról van szó, de könyörgöm nem az a normális hogy legalább megkérdezzen?

És most írjam ki spanyolul is ugyanezt hogy egyértelmű legyen???

27 megjegyzés:

enigma írta...

és melyik mintádat lopta el?....mondjuk, aki a netre bármit is feltesz, ezzel sajnos számolnia kell....és ezzel nem azt akarom mondani, hogy rendben van a dolog...de úgy nem foghatnád fel, hogy inspiráltad és nem ellopta?...és akkor máris büszke is lehetnél magadra...már csak a saját jó hangulatod miatt is...

Hoyacarnosa írta...

Szia.
Igen felfoghatnám úgy is, csakhogy én megcsináltam valamit amiről nem volt minta, de egy idegen nagyon szorgalmas valaki a megkérdezésem nélkül megcsinálta a mintát és azt tette fel a netre!!!

Így már egyáltalán nem mindegy!!

Norita írta...

Sajnálom, hogy ez történt Veled, de hidd el ahhoz, hogy valaki egyedi lehessen nem elég a technika, a jó színösszeállítás, a lánc összeállítása, anyagok megválasztása stb. az egész tesz azzá, ami vagy... Rengeteg ékszert láttam már, amit másoltak valahonnan, mégsem adta vissza azt a kisugárzást,amit az eredeti. :o)

ekszerlada írta...

Szerintem abba kell hagynod a blogozast!Nem neked valo!Ha ennyire nem tudod elfogadni,hogy a neten minden elofordulhat,akkor ne haragudj,de oszinten mondom,ne blogozz!Kar idegesiteni magad!Hidd el,nem lehet mit tenni!Csak ki fognak nevetni,az sem jo.Bar szeretem nagyon a munkaid es sajnalnam,ha nem lathatnam,de nem tudok okosabbat mondani.


Hoyacarnosa

Hoyacarnosa írta...

Hagyjam abba... na ez jó...

ekszerlada írta...

Nem akarlak megbantani,megserteni,mert nem szandekom,csak oszinten elmondtam a velemenyem,kerteles nelkul,mert olvastam korabban,hogy elofordult mar veled.En nem igazan szeretnem,mert jo nezegetni az ekszereidet,nagyon szep egytol egyig,de ha ez a teny felhaborodast es kellemetlen erzest okoz,mi mast mondhatna az ember?Kivancsi vagyok en is masok velemenyere,mit szolnak ehhez,mi a velemenyuk ebben az esetben,azert jottem vissza hozzad.De szerintem nem lehet ez ellen tenni semmit.En is azert lokom fel az otleteim,amire azt gondolom,mas meg nem csinalta meg.Igyis ugyis lekoppintjak,hat akkor meg oromet is szerzek.De ha nem tudod elfogadni,nem tudok mast mondani.Lehet en gondolom rosszul,de ez jon gondolatkent.

Hoyacarnosa írta...

Itt most nem arról van szó csupán hogy lekoppintják..
(Pl. az iránytűk miatt bárki keresett, mindenkinek azt mondtam hogy megcsinálhatja.. mert miért ne?)
Hanem arról, hogy valaki a megkérdezésem nélkül mintát, leírást készít az ötletemről és azt felteszi a netre hogy csinálják meg akik akarják..
Normális esetben legalább egy emailt ír hogy megcsinálhatja-e a mintát.. és egy egyszerű golyóval nem vagyok fukar -a virággal vagyok az-, ha lett volna benne annyi emberség hogy megkérdez, még meg is köszöntem volna neki h segít mintát készíteni és feltettem volna a blogomra én is hidd el!!!
Az zavar nagyon, hogy ha elmondása szerint annyira odáig van az ékszereimért és olyan sokan megköszönték a mintát, akkor ne legyen már ilyen gerinctelen viselkedésű, és írjon nekem emailt és ne próbálja azzal megszerettetni magát többekkel hogy más babérjaira tör..
Így érted?
Engem nem bántottál meg semmivel, csak úgy látszik ez egy félreértés..

ekszerlada írta...

En ertem minden szavad,de akkor is azt kell mondanom,sajnos vannak ilyen emberek,ami ellen nem tudsz mit csinalni,de ha nem tudod elfogadni,akkor nem kell mutatni az ekszereidet,mert latod elofordul ilyen es hidd el,most O jot szorakozik,mert sajna van ilyen ember.Hidd el,tapasztalatbol beszelek!Nem ekszerrel kapcsolatos es nem is velem tortent meg,hanem kozvetlen kornyezetembol,de hasonlo szituacio.Sajnos vannak ilyen emberek,biztos szeretethianya van,vagy megkeseredett es igy szerez elismerest.Es az ilyen nem fog neked levelet irni,eszebe sincs.Miert is irna,ha ilyen szandeka van?Mit lehet ez ellen tenni?Kivancsian varom en is a velemenyeket,mert nekem nem jon mas,csak amit ajanlottam

orsolya vanessza kiss írta...

:))

és a hivatkozást azután tette oda, miután szóltál? vagy már előtte?

Azért legalább odatette, hogy Te vagy az ötletszerző.

De azért ez tényleg nagyon durva, hogy fogja, és mintát készít rá, és szépen felajánlja mindenkinek:)

Léna írta...

Ezt úgy, ahogy van minden mentség nélkül bunkóságnak tartom!! mert ha tetszik neki és magának el készíti, hát az az ő dolga, még ha nem is kérdez meg téged, akkor is el lehet nézni, ha nem árusítja (legalábbis szerintem), de hogy mintát csinál, úgy, hogy meg sem kérdez az egyenesen felháborító!!!
nagyzolás akar tán lenni? mert ez nekem úgy esne, hogy ő azért csinált mintát, hogy megmutassa mennyire egyszerű volt neki elkészíteni, vagy hasonló...
nekem mindenképpen rosszul esne!!! és én azt mondom semmiképpen se hagyd abba a blogolást!
csak pár hónapja figyelem a blogod és nagyon szép!!
hiányozna...

ekszerlada írta...

Arra is gondoltam,hogy amikor felteszed valami uj alkotasodnak a kepet,ki kell irnod nagy betukkel magyarul es angolul is,legalabbis valahogy bejeget kell hagynod,hogy az a Te otleted es hogy megvasarolhatjak nalad a mintat.Ja es datummal!!!Mert igy barmikor barki utanna nezhet a blogodban datum szerint,hogy mikor keszult ez a minta.Igy ha valaki kesobb ilyet csinal,ra lehet piritani.na mar ennel jobbat nem tudok.Te irtal neki levelet egyebkent?Kivancsi lennek,mit reagalna!

Bandrea's Beads írta...

Nagyon sajnálom, hogy így jártál!!! Teljesen igazad van!!! Már sokszor írtam, hogy szeretem a mintáidat és bevallom sokat tanultam Tőled. Szeretek fűzni, de a legtöbbet minta alapján és persze megköszönöm,hogy kitalálták, időt, energiát fektettek bele. Az Iránytűd meg nagyon tetszik és úgy tartottam tisztességesnek, ha írok és megkérdezem. Nekem pedig kihívás volt minta nélkül elkészíteni!! Mindig vannak ötletadók és követők, de mint ahogy már írták minden elkészített munka más és más. A blogba látható ékszerek egytől egyik különleges, csodás színekkel, remek ötletekkel, precízen megfűzött, gyönyörűségek!!! Nem szeretném, ha abbahagynád, mert Neked is öröm, boldogság. Esetleg ha néha egy-egy mintát Te magad készítenél és betennéd a blogba szerintem sokan örülnének, megköszönnék és Te is megnyugodnál. Nagyon remélem, hogy még sokáig gyönyörködhetünk a munkáidban!!!

Cheeks írta...

Szia!

A mintakészítés része nagy tahóság!
Én nemrég pont fordítva jártam, Fibers egyik karkötőjéhez hasonlót fűztem, amit neki meg is köszöntem, mármint az inspirációt. Olyan fejmosást kaptam tőle, hogy azt sokáig nem fogom elfelejteni :( A karit le is vettem a blogomról és hiába fűztem nagy örömmel, hiába imádtam, alig vártam, hogy túl adjak rajta a levélváltások után :(((

Azt tudom javasolni, hogy ha szeretnél tudni arról, hogy kik fűzik meg a munkáidat, hogy az oldalod tetejére írd ki több nyelven, hogy ezek saját ötletek, és a tudomásod nélkül ne füzzék meg.
Ezt általában be szokták tartani.
Az is megoldás, ha a mintákat te magad készíted el, így már felesleges lesz másnak is ezzel töltenie az idejét....

Mondjuk, ha én lennék, biztos belinkelném a minta elérhetőségét a saját oldalamról, némi megjegyzést fűzve hozzá.

A kedvedet pedig el ne vegye ez a történet, mert annyit az egész nem ér! Annyira szépségeseket fűzöl :)

Alma írta...

Nagyon nehéz témát vetettél fel.Felháborodásod megértem-sőt egyetértek!
Azonban sokszor vannak elraktározott dolgok az ember fejében- és ha elkezd dolgozni csak úgy beugrik, és megcsinálja-elkészíti. Igazán már nyoma sincsen az emlékekben sem hol látta és főleg kinél.
Ezt nem érzem másolásnak- illetve valljuk be- újat kitalálni már nagyon nem lehet,minden hasonlít valamire, már megalkotott blogban feltett munkára.
Az én ötletemet sem láttam még senkinél- amikor először megalkottam saját kútfőből pattant ki, erről beszélek:http://4.bp.blogspot.com/_lRjmk4ZKB6A/SrNvjWTpOnI/AAAAAAAAA5g/9pRATNxR4nU/s1600-h/%C3%A1tm%C3%A9retezett107pg.jpg s láss csodát egyre több helyen látom alkalmazni!!!

NemVal írta...

Nem tartom helyesnek, ha valaki idegen tollakkal ékeskedik. Azonban...
Kezdő gyöngyfűző és még annál is kezdőbb blogoló vagyok.
Már többször is jártam úgy, hogy nagyon boldog voltam, gondolván, kitaláltam egy-egy új mintát. Majd lelohadt a lelkesedésem, mikor rájöttem, hogy ugyanazt mások már régen megalkották. Akkor most én is "elloptam" mások ötleteit? Még szerencse, hogy legalább nem rajzoltam le a fűzés menetét...

LARION írta...

Miért is kellene valakinek abbahagynia a blogot, ha fel mer háborodni és emberi megnyílvánulása van? Nem tetszetős?
Elég szomorú , ha a korábbi energiákat, melyek a blogon keresztül megnyílvánulnak egyből be kellene gyurmázni, mert felháborodik az alkotó...???
Na...nee.... ez elég durva....ha mindent lenyelne az ember, akkor még több lenne az, aki rálép erre a tisztességtelen útra.....
Esetleg nem oda kellene jobban lövöldözni, aki ezt teszi és az orrocskájára koppintani....??? Miért az alkotó húzza el a csíkot, annyira tök mindegy, hogy milyen minőségeket produkál a lapjain keresztül, mint alkotó és mint ember???
Le ne húzd a rolót, Erika!!!

Névtelen írta...

si no quieres que te copien las ideas, simplemente no les hagas fotos o paga un derecho de copiright

Mery írta...

Exacto, además en el esquema se citaba tu blog y nadie en ningun momento se adjudicó la autoría de la dichosa bolita, simplemente se hizo un tutorial en español, el cual tenía una prohibición de reproducción y en donde se decía claramente que la idea no había sido de la chica que había creado el tutorial... además creo que esta bola ya se la había inventado otra persona antes que tu, no hace falta ser muy listo para buscar en internet y encontrarte el blog de Sereine, donde está esta bola fechada en 2007. Y mi opinión es igual que la de la chica que te respondió antes, si no quieres que te copien no hagas públicas tus fotografías o bien paga un copyright.

Hoyacarnosa írta...

1. No sé español

2. esto no es una bola de sereine

3. descripción de la idea y se publicará en otra mejilla

4. si te gusta lo que estoy haciendo, en lugar kommenteld mis joyas. gracias

Névtelen írta...

Lehetne egy javaslatom? Szerintem ki tudnád védeni az ilyen problémákat, ha zártkörűvé tennéd a blogodat. Minden bizonnyal van erre lehetőség, s akkor csak és kizárólag azok látogathatják oldalad, nézhetik meg alkotásaid, akiknek engedélyt adsz rá. S talán többé nem fordulnak majd elő ilyen gondok!

Mert egyébként nem elgondolkodtató az, hogy általában senki másnál nem lehet olvasni ilyen, vagy ehhez hasonló felháborodásokról??? Hogy senki más nem bántotta meg korábbiakban blogos társait azzal a címmel, hogy MÁSOLÓ???

Szerintem inkább örülni kellene annak, hogy - kívülről nézve - nagyszerű társaság alakult ki a blogos lányok között, ahol az irigykedés nem jellemző, ha nem generálják!

ekszerlada írta...

Nem tudok már mit hozzászólni,csak annyit,hogy engem végtelenül sértett a hangnemed,ahogy ezt az egészet tálaltad és magyarán tolvajnak neveztél "bennünket" lehetett volna ezt intelligensebben is úgy gondolom.Lehet,nem lett volna ekkora botrány belőle.Én erre gondoltam,amikor azt írtam neked,hogy priviben kellett volna ezt lerendezni és azt gondolom,én ezt nem rosszindulatból jegyeztem be pl!
Elhiszem,hogy a düh az nagy úr,de az a baj,annak meg ez a következménye.
Én nem szeretem az ilyet.Mármint a stílusra gondolok.
Elfogadok minden véleményt,csak a stilus nem mindegy!

Hoyacarnosa írta...

Nézzétek.
Én a továbbiakban nem fogok azzal foglalkozni hogy kit mennyire háborít fel rajtam kívül ez a téma úgy hogy engem támadtok.
Éljétek ki máshogy a negatív érzelmeiteket.
Ez az én blogom, szerintem azt írok ki rá amit akarok.

És ha valakinek nem tetszik, akkor nem kell idejönni.
És azt javasolnám hogy ha akartok vmit írni akkor légyszíves szeggyétek össze magatokat és írjatok vmi mást. Oké?

További kommenteket az ékszerekhez kérek. Köszönöm.

Berca írta...

Sziasztok!Ez a második kedvenc blogom(összesen van 2) és nagyon sajnálom, hogy olyanokat kell olvasnom ami egy kicsit nyomasztó és hozzászólásnak kicsit ciki!Eddig csak nézegettem a szép ékszereket,de láttam a mai nap, hogy a hangulat kicsit a feje tetején áll.Gondoltam hozzászólok!!!Én úgy gondolom, hogy a Hoyának teljes mértékben igaza volt. Ha pl. velem ilyen történt volna meg akkor én sem hagytam volna magam. Sajnos a világban elég sok a másolás, lopás, hamisítás ami elkerülhetetlen és ezért tart ott a világ ,ahol tart.A közmondás helyettem beszél, hogy "Más tollával ne ékeskedj". Az ember egyediségét a munkája vagy karaktere tükrözi, amit általában mindenki őriz.. Legyen e témában ez az utolsó hozzászólás és a jövőben inkább az ékszerekről írjatok ilyen szorgosan!!(: (hogy milyen szépek) Zsolt

orsolya vanessza kiss írta...

Én valami mást írok:

Csak lesek, hogy dobálod a spanyol szavakat.. Te tudsz spanyolul? :)

Unknown írta...

Hmmm név nélkül nagyon "bátor" lehurrogni az Erát...
Másrészt általában azok hurrogják le az e miatt felháborodott alkotókat akik maguk is csak másolnak (lehet nagyképűzni, háborogni vissza nyugodtan, nem zavar, de akkor is így van...), tehát nyilván saját maguk felé beszélnek... Az pedig hogy ne rakjon fel képet, ne blogoljon elég gyermeteg visszavágás.... Mint az is, hogy örüljön hogy helyette megrajzolták a mintát...

Aki azért fűz csak hogy hobbizzon, az örüljön nyugodtan ha másolják, de akinek ez vállalkozása, bevételi forrása, és ezért "marketing" céllal is közzéteszi a képeit, annak engedjétek már meg hogy fel legyen JOGOSAN háborodva...

Hoyacarnosa írta...

Köszönöm Vica.

Tiimea írta...

Én is ugyanigy jártam... csináltam egy nap-kereket (álomcsapda-szerűség), amihez vki irt (!), hogy kiprobálja. Nem megkérdezte, csak közölte. S miután kész lett, annyi jóindulat sem volt benne, hogy odairja a kép alá, hogy az én otletem volt :(
vannak ilyen emverek, sajnos