2010. április 13., kedd

Anyukám bemutatkozása és a .......

Először is szeretném ajánlani anyukám meska bemutatkozását, remélem tetszeni fog nektek!
Én személy szerint nagyon szeretem a táskáit és nagyon meg vagyok velük elégedve.
Nemsokára újakat is fog feltölteni, csak most a megrendeléseivel van elfoglalva, ha van kedvetek, látogassatok el a boltjába is! :)

******************************************************************

A másik dolog pedig az előző bejegyzésem, ami azt hiszem egy kicsit félreértésbe torkollott.

Nagyon kedves amiket írtatok nekem, de még egyszer szeretném elmondani azt, hogy nem az a bajom, hogy valaki más megcsinál egy ilyen golyót a fotóm alapján, főleg mert nem is olyan nagy ötlet, és mert mindenki megcsinál ezt-azt, ami megtetszik neki!
Én is nagyon szeretném megcsinálni pl. a Swarovski kockát, meg a Pumpkin beads-re már kb. egy éve készülök... értsétek meg, hogy nem azzal van bajom hogy valakinek megtetszik és megcsinálja!
Pl. attól függetlenül hogy én ezt magamtól találtam ki, lehet hogy valaki más is kitalálta ugyanezt.

Azzal van problémám, hogy a megkérdezésem nélkül egy leírást készített róla az illető és ezt közzétette a neten.

És azt hiszem ha annyira tetszik az embereknek, talán ide kéne írniuk a sok kommentet...
Nemde?

Tehát a másolás tényével és azzal hogy ez a szó mit jelent pontosan, azzal nem szeretnék foglalkozni, mert soha senki nem mondhatja el magáról hogy ő bizony abszolút egyedi.
Egyedi a stílus lehet, a gyöngyfűzés egy olyan tevékenység amit ha valaki csinál akkor azt imádja csinálni és mások munkáit is szereti, ezzel pedig együtt jár az, hogy bizonyos dolgokat elkészít, olyanokat amiket máshol már látott.

Egyikőtök írt egy emailt amiben az állt hogy elkészített egy bizonyos ékszert ajándékba -de hozzáteszem ha nem saját ötletként árulta volna a neten, de eladásra ment volna-, én bizony ebben nem látok olyan nagy bűnt, még akkor sem ha tőlem lenne az ötlet (na jó a virágoknál igencsak húznám a számat, de a többinél szerintem nem).
És az eredeti kitaláló annyira támadta ezt a készítőt, hogy ő a végén nemcsak hogy fizetett a mintáért (ami állítólag nem is volt már teljesen ugyanolyan), hanem még a blogját is törölte elkeseredésében.

Ezt azért írtam le hogy érzékeltessem azt, hogy itt azért van némi lazaság a témában, amit nem lehet sehogy elkerülni, ezt el kell fogadni, csak hát azért vannak határok amiket túllépni már szerintem kissé pofátlanság.

És remélem hogy a közeljövőben inkább ékszereket tudok majd mutatni, én sem szeretem az ilyen témákat, amiktől az embernek feláll a szőr a hátán.

14 megjegyzés:

Adrienn Lukacs írta...

Így igaz, fűzzél szépeket és oszd meg velünk a képeket, a többiekkel ne törődj. Te tudod, hogy a te ötleted volt előbb és ez a fontos. Sajnos az élet számos területén találkozunk hasonló dolgokkal, legalább a gyöngyök világában legyen nyugalom. (én macskát is tenyésztek, na ott is ez van)
Szóval csak így tovább!

LARION írta...

Ha már az Erika idáig eljut, hogy a gyönyörű ékszeres blogjába beilleszt egy sok mindenki számára nem túl kellemes és abszolút érthető kijelentést......amellett nem lehet elmenni közönnyel!!!
Erről volt már szó és egyetértek Vele, mert elég bosszantó a másolók gátlástalansága és merészsége...... Hisz milyen könnyű azok a bizonyos energiabefektetések nélkül ( szellemi, fizikai és egyebek), másokon élősködni..... ..... Amikor meg szóvá teszi az ember, mi történik? Alig ismerik be a tettenérést és támadásba lendülnek és jönnek a jól ismert közhelyválaszok.....
Mennyivel egyszerűbb lenne korrektnek lenni, hogy ne kerüljön semelyik alkotó ilyen helyzetbe és az energiáit a csatározásokra fektesse be az alkotás folyamata helyett.....
Nem lehet kikerülni ezeket a bosszantós helyzeteket, de nem árt az orrára koppintani annak, aki rossz útra tévedt...., mert mit veszíthet ugyan az ember.....semmit.....
Az életünk nem mindig habos, rózsaszín és jó illatú...... , pláne ha az ilyen helyzetek is kihozzák az emberből a nem mindig előnyös oldalát..... És vajon miért is, mi generálja mindezt?
Akár ilyesmi is lehet az alkotó, mert emberből van Ő is... és akkor mi van....., miért is kellene folyton eltűrni a kellemetlenkedéseket.... ???
Ne hagyd magad Erika.....néha ki kell lépnünk a megszokott kényelmesebb kis köreinkből.... hisz csak erősebb leszel és tapasztaltabb.......

ekszerlada írta...

Igaza van Adriennek!Partolom!
Te meg azt ertsd meg,olyan dolgokert harcolsz,ami ellen nem lehet mit tenni.Ezek az emberek nem fognak maskepp viselkedni,mert ahogy vannak fekete emberek,vannak feherek is.Mint ahogy vannak jo emberek,vannak rosszak is.Ez ellen sem tudsz tenni semmit.Na es ez a tema pont ugyan ilyen,mert a netesvilagban soha nem fogod tudni ezt kivedeni,hiszen lehetetlenseg,ezert szembe kell nezned sajna ezekkel a problemakkal es vagy ellatod a blogodat nagy betus kiirassal legalabb angolul is,hogy ez es ez az en mintam,bedatumozva!vagy ha megsem sikerul,hat..elozoleg elmondtam.De en tenyleg nem szeretnek egy tele negativ blog rendszeres olvasoja lenni,hanem egy kis vidam,szines kelleses erzest nyujto blog olvasoja lenni,ahova jo benezni!Foglalkozz az ekszereiddel,mutasd Anyukad cuccait,es kabat!De mindenhova tegyel valami nyomatekot,hogy tudja mindenki,ez a Te kitalaciod!ne edd magad olyanon,amin nem lehet valtoztatni!Alkoss es kabat!

ekszerlada írta...

Ja,es ha ilyet eszlesz legkozelebb,irj neki szemelyesen,de ne ide,mert csak rohogni fog rajtad!!!Az ilyen sajnos erre kepes,hidd el nekem!Csak tapasztalatbol beszelek!

LARION írta...

Háborodj fel nyugodtan Erika, van miért!!!
Úgy jelenj meg a felületeden, ahogy Neked jó, hisz nem kell senkinek megfelelned, elsősorban önmagadnak...... ..ne foglalkozz azzal, aki nem érti jól a nyelvi eszközeid.....
Szívesen járok Nálad akkor is, amikor nemcsak az ékszereid mutatod be, hanem az érző embert és gondolataid is az alkotóból....

Léna írta...

Larionnál a pont!! :)
Nehogy már még te érezd magad kellemetlenül! Ez a te blogod, és csak a tied! Szived joga, úgy megjelenni rajta, ahogy szeretnél, ahogy éppen érzelmeid diktálják!
Hajrá!

LARION írta...

Részletesebben:
"Sokan elhitetik velünk, hogy nincs választásunk..., hogy sablon életek vannak, abszolút igazságok, be kell állni a sorba, és végig kell "csinálni" az életet. Sokan elvárják, hogy az ő értékrendjük, az ő igazságaik, tapasztalataik szerint éljük az életünket, elvárják, hogy megfeleljünk nekik. Nem kell megfelelned senkinek! Mindenkinek önmagának kell megfelelnie."

Lesz miért jobban tisztelni és szeretni magad és ebből lesz jó sok energia is....hát légy így önmagad, mert ez gyönyörű, amit látok.....mégha vannak kinek nem tetszik és akkor mi van, máskor nem néz be Hozzád, de sokkal többen maradnak még akkor Melletted! Uff.... :))

ekszerlada írta...

Jol van Lanyok!Vitassatok meg a dolgokat es tegyetek valamit ennek erdekeben!Tiszta szivembol remelem,hogy sikerul!De ertesitsetek!
En azt gondolom,nem lehet ez ellen tenni semmit!De azert tenyleg kivancsi lennek,ha megis sikerulne!
Szurkolok!

eddemona írta...

Nézz be hozzám, találsz ott valamit, ami a Tiéd :)

ekszerlada írta...

Megneztem Anyukad taskait es tenyleg nagyon szepek,tetszik, kifejezetten nagyon egyediek,vidamak es az ara is kedvezoek!!!

LARION írta...

Érdemes küzdeni és szembenézni a problémákkal és a saját belső hangunkra figyelni, nincs más út........., csak ebben van az erő....nem abban, mikor "jószándékkal" meg akarja Neked mondani bárki, hogy: hogy legyen Neked a jó... Azt csak Te tudod jól !!!!

ekszerlada írta...

Igy van!Igazad van Larion!

vanessza kiss írta...

Mondjuk én le... nám :)

Azért, mert például éppen ma láttam, hogy egy az egyben lemásoltál Byme Évi kulcstartóit. és ha megnézitek, fele annyit sem érnek minőségben.

De mint TUDJUK: Hoyát nem az érdekelte, hogy másolják, hanem, ez az abszurd dolog, hogy mintát készítenek róla, és utána ajánlják mindenkinek.


ez durva :)

Nem hogy etikátlan. de nagyon durva.

Benkóné Meggyesi Beáta írta...

Szia!
Más..
Szép munkáid elismerése miatt gondoltam rád, hogy ezt a díjat Neked küldöm tovább. Kérlek gyere el a blogomba és vedd át tőlem a díjat. Sok szeretettel: Bea
www.beahobbi.blogspot.com