2010. szeptember 13., hétfő

Díjat kaptam :)

Ezt a díjat Tűzlilitől kaptam, köszönöm :)

Kicsit elkésve, de azért megpróbálkozom vele :)

7 dolog rólam:

1. Most úgy meg vagyok fázva, hogy alig kapok levegőt és stb.. :-/ Borzasztó..

2. Távolra nem látok jól, és ha az út másik oldaláról integet nekem valaki, akkor visszaintegetek, de a legtöbb esetben nem tudom hogy ki volt az :) max. a testalkatából próbálok következtetni :)
Persze a szemüveg a táska alján lapul, elég ritkán használom, mert attól tartok hogy orra bukok benne.. furcsa, évek óta nem tudok hozzászokni...

3. ... ettől függetlenül hihetetlen érzékem van ahhoz, hogy az út mentén ha csak egy kicsit is lenézek, pár perc alatt összeszedjek egy csokornyi négylevelű lóherét :)

4. Mindig egy kézzel fogom a kormányt ha vezetek.

5. Kezdem azt hinni, hogy a szerelem nem is létezik...

6. ... de a gyöngyök segítenek elröppenni. És tényleg, itt jön az, hogy én nem azért kezdtem el fűzni mert éreztem hogy ez egy jó hobbi, hanem azért, mert segít kiszakítani a fizikai világ durvaságából.

7. Nagyon szeretem a növényeket és ha lenne egy szép napfényes házam, akkor kívül-belül befuttatnám mindenféle növényekkel és tennék be nagy fákat is :) és ha már nem tudnám őket olyan jól gondozni, akkor dzsungellé válna a belső tér :)

Akiknek tovább adom: Anaisz, Bandrea, Creasun, Emikke, Kandy bindzsi, Rajli,

12 megjegyzés:

Aranyalma írta...

Véletlenül nincs cilinder dioptriád is? Alapvetően rövidlátó vagy, ha minden igaz, de az, hogy majdnem orra buksz, köszönhető annak, hogy a szemüvegedben nincs jól beállítva a cilinder dioptria. Nézesd meg magad még egyszer, mert ha az igaz, akkor könnyen lehet rajta segíteni és megszűnik a kellemetlenség.
Viszont akkor mindig hordanod kell a szemüveget, mert a cilinder dioptriát nem teheted bolonddá, ugyanis akkor hamarosan rosszabb lesz a helyzet.

Aranyalma írta...

Ó, és mielőbbi gyógyulást kívánok!

Hoyacarnosa írta...

Aranyalma, hogy érted, hogy hamarosan rosszabb lesz a helyzet? Jajj..

Köszönöm, 2 nap és elmúlik.. :)

Hoyacarnosa írta...

Nem tudom mi az a cilinder dioptria :)

Aranyalma írta...

Nem kell ennyire megijedni. Úgy értettem, ha tisztázódik a kérdéses probléma a szemorvosnál, és kiderül, hogy valóban cilinder gond van-e (én gyanítom), akkor onnantól azért kell vagy hordani, vagy (a szükség ellenére) letenni a szemüveget, mert ennek a szemproblémának nem használ, ha az üveg hol fenn, hol a táskában lapul. A dioptriát rövid időn belül előrehaladottabbá teszi ez a rendszertelenség, ennek következtében már akkor sem fogod jónak érezni az üveget, ha az tényleg a szemednek megfelelő beállítás.
Vagyis rajtad áll, hogy mit választasz.

És hogy mi a cilinder?
Vannak rövid- és távollátó személyek, ők a nekik megfelelő dioptriájú üveget hordják. A rövid-, ill. távollátás mellett kialakulhat bizonyos fénytörési rendellenesség, ami a normál xy tengelytől eltér bizonyos szögben. Ezt nevezik cilindernek, ami az alapdioptria mellett (vagy nélkül) jelen lehet bizonyos személyeknél.

Egy példa:
-1.5D -3.5D 35°
Magyarázat:
Alapdioptriaként egy mínusz másfeles szemüveget hord rövidlátó személyünk, de mellette még mínusz 3 és feles cilindere van 30 fokra beállítva (az xy tengelytől ennyivel tér el).

Nézd meg a szemüveged adatait, és ha neked is 3 ilyen adatod van, akkor te is cilinderes vagy. :)
Ez nem a világ vége, csak jó, ha tudod.

Hoyacarnosa írta...

Nagyon érdekes. Köszönöm hogy leírtad.
Utána fogok járni.
A lencsék/ vagy a szemem adatai már szerintem régen eltűntek.. de akkor elmegyek újra megvizsgáltatni magam valahová.
De emlékszem vmi ilyesmire..
És ha nekem ilyen problémám van, akkor lesz egy új szemüvegem, amit akkor is hordanom kell, ha orrabukok? :)
Vagy most azért történik így mert nem jó a szemüvegem? :)

Aranyalma írta...

Érdekeset kérdeztél.
Azt tudnám tanácsolni, hogy
1) vagy próbáld meg rendszeresen hordani a szemüveged, először bent a lakásban, majd később az udvaron, utcán is. Ha nem változik a mélység érzékelése,

2) mielőbb menj el egy nagyon jó szemészhez. Nem drága, hanem jó szakemberhez. Először beméri majd géppel a szemed, majd lencséket próbálgat, amit - ha cilindered van - forgatni is fog (hogy a fokot is jól be tudja állítani).
Azért írtam le mindezt, mert ez nagyon fontos előkészülete a szemüveg készítésének. Ha mégsem jó az üveg, röpködhetnek tízezrek a levegőben, reklamálhatsz párszor, míg sikerül egy rendes üvegnél megállapodni, amiben nem buksz orra.
Mindenesetre van mire odafigyelni.
Neked egyébként sem haszontalan a szemüveg, hiszen olyan aprólékos munkát végzel, hogy előbb-utóbb érezni fogod a hiányát.

emikke írta...

Köszönöm szépen a díjat Erika!
Azt szeretném kérdezni hogy neked mitől olyan szépek a karikáid? Mit használsz, fakarikát?

Hoyacarnosa írta...

Szia Emikke, szívesen :)
Nincsen benne semmi, csak gondolom azért ilyenek, mert egyenletesen fűzöm őket.

Bandrea's Beads írta...

Köszönöm szépen, hogy rám is gondoltál!!!! Mindig megnézem az új szépségeidet!!!

orsolya vanessza kiss írta...

HOya!!


Épp előtted írtam le eme dolgokat.. ésde köszönöm, hogy Te is megajándékotál vele :)

Viszont én nem is tudtam már mit írni... komolyan nem tudok. Egyszerűen most semmi nem jutott az eszembe. :(


v.

kandy írta...

Drága Hoya! Köszönöm szépen a díjat, amit csak ma vettem észre véletlenül.
Szemüveges lévén én csak annyit, h egy jó szemüvegben nem akarsz majd orra bukni. Természetesen minden szemüveget meg kell szokni, de a jó szemüveget észre sem veszed, az nem okoz semmiféle gondot, panaszt.