2009. június 27., szombat

Málnaszemek :)


Már nem tudom eléggé hangsúlyozni a nem túl jó fotózási technikámat.
Mennyivel szebb lenne egy egyszerű fehér hátteren... ha valaki tudja a titkot, elárulhatná hogyan tudok fehér háttérrel szép, világos fotókat készíteni.
Köszönöm!

10 megjegyzés:

Huszár Boglárka - Bogart írta...

Finom kis darab lett ez a málnás(is)
:)))
A fotóid meg szerintem szépek és ez a szürkéskékes háttér(meg a világosabb is) jól kidobja az ékszerek színét,és a formákat-- Szerintem legalábbis.
:)

orsolya vanessza kiss írta...

Szia Hoya! :)))

A rózsaszín kifejezetten gyönyörű a szürke társaságában. Ez a két szín fantasztikusan passzol egymáshoz, és kiegészíti egymást.. Bár én elfogult vagyok, mert imádom a szürke színt, mely mások szemében pusztán mostoha.......

Ömm.. ha van makro mód a fényképeződön, és nappali fényben, világosban fotózod a fehéren, akkor nem lesz sötét a kép:)

LARION írta...

Szia, Erika!
Ne szabadkozz, egyáltalán nem fotózol rosszul...... Azt hallottam fehér alapon a legnehezebb fotózni, meg sok műfény kell hozzá, meg fehér egyensúly állítási lehetőség ha van a gépen azt is beállítani, meg ilyenek......A férjem kérdeztem meg, közben mondta...a fenntiket...... A digitális fotómagazin előző számaiban vannak erről tanácsok.... Segítettem valamit?
Amúgy , pedig változatlanul gyönyörűséges csodák jönnek ki a kezeid közül....gratulálok! Mikor van erre ennyi időd, a sokmindenen túl?

Hoyacarnosa írta...

Köszönöm a segítséget!! :)

Még nem túl nagy a fejlődés :) remélem majd lesznek tényleg nagyon szép fotóim.

Köszönöm!

Főfüge írta...

Szép! Így könnyű, most érik a málna!:)))

Készíts, egy úgynevezett fénysátrat. pl. Ha van még, akkor szerezz egy 60 -80 literes hűtőszekrény dobozt, vagy valami hasonlót, vágd ki mind a hat oldalának a közepét úgy, hogy körbe maradjon 5 cm és az így üresen maradt közepet, vond be zsírpapírral, de vigyázz, mert olyat már nem igen kapni és mindent eladnak helyette azon a néven. Nagyon jó a pauszpapír, vagy valami hasonló. Lényeg az, hogy homogén áttetsző legyen! A zyírpapír azért volt jó, mert azt be szoktuk vizezni, és ha megszáradt, akkor kifeszült és olyan volt mind a dob! Ha elkészült, akkor szépen kibéleled az alját valamivel és csinálhatsz olyan hátteret, amilyet akarsz. Van ilyen festő kellékeket forgalmazó bolt, ott lehet különböző színű háttereket venni. Rengeteg a variáció, mert gyakorlatilag Te döntöd el, hogy melyik irányból világítasz: nagyon jó, ha két oldalt és felülről. Lehet a fényt színezni, és akkor nem kell háttér. Színházakban használnak a reflektorok elé fóliát. Rakhatsz a sátrad közepére, kis dobogót, vagy ilyen nyak formátumot, amit az ékszerboltból lehet szerezni. A lényeg, hogy homogén legyen a fény! Ez a korrekt világítás. Lehet "Művészien" is világítani. Nézegesd Parfüm fotóit!

http://fotozz.hu/felhasznalo_oldala?Felhasznalo_ID=24717

Ne félj semmitől!!! Legyen sátrad, legyen világítás (400 w-os halogén bőven elég 4-5 db (Praktiker) Ismered, ilyen mosóteknő alakú lámpatestbe van. Legyen a világításnak nagyon flexibilis állványa, ami stabil, és szinte minden irányban mozgatható legyen.
A többit látni fogod magadtól!
Ha nagyon belejössz, akkor úgyis tárgyfotózással és fotózással fogsz foglalkozni, mi meg majd a Rajli barátommal gyöngyöt fűzünk, ha nem megy, akkor a lányokat!:)))

Egyébb ötlethelyek:

http://www.fotonlog.hu/2008/01/fnystor-trgyfotkhoz-hzilag-10-perc.html

http://pixinfo.com/cikkek/aurora_targyfoto_satrak

http://www.artwork.hu/termek.php?i=2545&n=80x80-fenysator-4-szines-hatter

Többet nem írok, mert üsd be a googliba hogy fénysátor és van bőven!

Hoyacarnosa írta...

Kedves Főfüge! A hűtőszekrény papírdobozára gondolsz, amibe becsomagolják? :)
Ugye? :)

Hoyacarnosa írta...

Megnéztem a linkeket, köszönöm szépen! Már csak fognom kell egy legényt aki összeszereli a lámpákat.. Mert inkább fűznék helyette... :)

De akkor papírdobozról van szó, ugye? :)

Főfüge írta...

Természetesen arra gondoltam, bár lehet, hogy már nem abba csomagolják, de mindegy, mert az elv a lényeg!

Fordulj "Tóték"-hoz, Ők nagyok a dobozolásba (Isten hozta Őrnagy Úr!)

A legény szerzés, az jó ötlet, s ha közben jól fűzöd, akkor stúdiód is lehet!:)))

Főfüge írta...

Tegnap is azt írtam, amit ma!!!
De most már mindent értek! Tegnap buli volt! Most, meg csicsika!
Pá!

Alexandra írta...

Szia!

Még nem írtam a műveidhez megjegyzést, szóval először is egészen egyszerűen gyönyörű munkáid vannak!!!

A fotózáshoz ha szabad annyi fűznék, hogy nemrég elővettem egy sima fehér A4 lapot, azt a nagyon fehé típust, és arra tettem a fotótémát. A legszebb képek napsütésben készültek.És hát utólag is lehet a képet világosítani, sötétíteni, állítani az egyensúlyokon. Szerintem ez nem csalás, ha így állítjuk be azokat a színeket, amiket élőben is látunk, ha már az eredeti fotóról azok nem jönnek elő.

Alexandra